"Alla morgondagens blommor finns i dagens fröer". (Indianskt ordsspråk)

måndag 18 januari 2010

Nattljus, Oenothera biennis

Nattljus är en två-årig blomma med gula blommor som öppnar sig på kvällen.
Tänk på att den gärna sprider sig! Första året får den en bladrosett och den blommar sen andra året.
Höjd: 80 cm
Blommar: juni-okt
Läge: solSåråd: Förkultivera i mars-maj i 20 grader, gror på 10-30 dagar. Självsår sig gärna.

8 kommentarer:

 1. Jag sitter och googlar på blommor och så hittar jag en sida som verkade ha ett bekant namn. Klickade på den och det var ju din sida.....hihi.

  Kram
  Alba

  SvaraRadera
 2. Tack för en mycket intressant och inspirerande blogg. Här verkar det som om jag finner svar på alla mina frågor om olika växter.

  Hälsningar Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Nu måste jag ju skriva igen.
  Så snygg header du har gjort och ordspråket under passar så bra.
  Kram
  Alba

  SvaraRadera
 4. Hej Irene! Vilken matnyttig blogg! Har du någon erfarenhet av att så riddarsporre? Ser att du använder vanliga lysrör. Nu har jag läst om speciallampor med en balans mellan rött och blått ljus som ska vara särskilt bra för frösådd. Känner du till något om det?

  SvaraRadera
 5. Laila...om du klickar där det står Riddarsporre, Delphinium (till höger i bloggen)så kan du läsa om just den blomman! Jag har ingen erfarenhet om såna lampor som du undrade över. För mig funkar dom lysrören jag har väldigt bra! / Irene

  SvaraRadera
 6. Jag har också Nattljus, men den kallas här för kl-8 blomma. P gr a sommartiden så blir det kl 9, då kan man stå och se hur den på några sek slår ut.Den är otroligt vacker, men sprider sig rejält. Man kan ju undra när de blir synliga med all snö som vräker ner.

  SvaraRadera
 7. Just den här sorten har jag inte sått, men andra av samma art. Jag har inte lyckats få dem att överleva - kanske planterat på fel plats - så jag funderar på om de är känsliga?

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarer. Tack!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.